Καλάθι Αγορών
  Περιεχόμενο: 0 προϊόντα
  Σύνολο: 0 €
   
   
  Αρχική Σελίδα Η Εταιρεία Εκδόσεις Εκδηλώσεις Νέα Επικοινωνία
   
ΑΛΚΥΩΝ >

Κατηγορίες Βιβλίων
> Αυτοβελτίωση
> Βιογραφίες
> Εσωτερική Ψυχολογία
> Λογοτεχνία
> Μάθηση Εκπαίδευση
> Μάνατζμεντ
> Οδηγός
> Υγεία
 Bestsellers
από 18,00 μόνο 16,20!!!
περισσότερα...
από 20,00 μόνο 18,00!!!
περισσότερα...
από 22,00 μόνο 19,80!!!
περισσότερα...
από 20,00 μόνο 18,00!!!
περισσότερα...
από 25,00 μόνο 22,50!!!
περισσότερα...
από 14,00 μόνο 12,60!!!
περισσότερα...
 
Φιλόλεξο - Kυριολεκτικά Σταυρόλεξο
 
Nίκος Mεγάλος - Φανή Aδάμ
 
Aλκυών
ISBN: 978-618-5033-03-3
 
Σελίδες: 164
Διαστάσεις: 14x20
Ημερομηνία Έκδοσης: 2013
 
Τιμή: 7,00
Τιμή Προσφοράς: 6,30
 
προσθήκη στο καλάθι

Λίγα λόγια για το Βιβλίο

 Αν σας αρέσουν τα παιχνίδια, τότε αυτό το βιβλίο είναι φτιαγμένο για σας. Αν ψάχνετε για το πιο έξυπνο, διασκεδαστικό και συνάμα διδακτικό παιχνίδι, ανακαλύψτε το στις σελίδες αυτού του βιβλίου. 

Αν πάλι σας συγκινούν τα ταξίδια, τα αμιγώς ελληνικά ταξίδια, σε τόπους γνωστούς και άγνωστους, λάβετε θέσεις όπου κι αν βρίσκεστε, μολύβι στο χέρι και ξεκινήστε!
Σας προσκαλούμε στο πιο συναρπαστικό γλωσσικό παιχνίδι, το σταυρόλεξο. Δείτε το με νέα ματιά και αφεθείτε στη μαγεία του. Δοκιμάστε τις γνώσεις σας, παίξτε βάζοντας το μυαλό να δουλέψει, την καρδιά να νιώσει και το κορμί να θυμηθεί. Τα σταυρόλεξα που εμείς αγαπάμε, θέλουμε να τα αγαπήσετε κι εσείς. Η δομή τους είναι κλασική αλλά το περιεχόμενο διαφέρει σημαντικά από τα άλλα που έχετε συνηθίσει.
Εδώ δεν θα βρείτε χαϊδευτικά αντρικά και γυναικεία ονόματα. Ούτε ηθοποιούς, αθλητές ή ποταμούς. Δεν θα έχετε την αίσθηση πως σε κάθε σταυρόλεξο κρύβεται το ίδιο λιμάνι της Αλγερίας. Ούτε στρατηγοί του Ναπολέοντα, λίμνες της Αφρικής, νομοί της Γαλλίας ή λουτροπόλεις του Βελγίου.
Εδώ θα συναντήσετε την πεμπτουσία της γλώσσας μας. Λέξεις! Ωραίες λέξεις που μυρίζουν Ελλάδα, από κάθε αξέχαστη εποχή της Ιστορίας μας.
 
 
 
 
 
 
 
 
Εδώ, οι συλλαβές που κυλούν ανέμελα στα χείλια μας, βρίσκουν το αληθινό τους νόημα … κυριολεκτικά! Θα βρείτε τί σημαίνει χαβαλές, περντάχι, φραγγέλιο, πλασέμπο, παρολί. Θα ανακαλύψετε πώς έλεγαν οι Αρχαίοι το χαβιάρι, την καντάδα, την ελαφρόπετρα, τον πατσά, το κρυφακούω. Θα μάθετε ή θα θυμηθείτε τί είναι ο αγγρισμός και ποιό φυτό λέγεται γοσσύπιον. Τί σημαίνει λύζω, δούρειος, περίακτος, σκυτική. Ποιός είναι ο εκυρός και ποιός ο ρωποπώλης. Θα χορτάσετε από επίθετα, ρήματα, ουσιαστικά, επιρρήματα και όποιο άλλο μέρος του λόγου περιέχει η εκπληκτική ελληνική γλώσσα, η γλώσσα της Ιλιάδας και του Προμηθέα Δεσμώτη. 
Κι επειδή οι λέξεις εκτός από έννοιες είναι και εικόνες, συνδυάσαμε κάθε φιλόλεξο με μια φωτογραφία, η οποία αναπαριστά μία ζητούμενη λέξη. Στην εύρεσή της συμβάλλει και η λεζάντα με πολλά και διαφορετικά τεχνάσματα, όπως π.χ. ομόηχες καταλήξεις ή άλλα λογοπαίγνια. Οι φωτογραφίες δημιουργούν την ατμόσφαιρα, στήνουν ένα σκηνικό, παρουσιάζουν κάποιο περιστατικό ή τοπίο, περιγράφουν στιγμές από τον πολιτισμό μας. Με αυτόν τον τρόπο η απόλαυση του λύτη, εκτός από φιλολογική, αποκτά και καλλιτεχνική διάσταση.
Ορισμένες λέξεις αποκαλύπτονται μεμιάς ή πολύ εύκολα, άλλες απαιτούν μεθοδικότητα ή ακόμα και τόλμη! Αν κάποιο σταυρόλεξο σας αντιστέκεται πολύ, μην απογοητευτείτε και μην ανατρέξετε αμέσως στις λύσεις. Αφήστε το και ξαναπιάστε το αργότερα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει τα ζητούμενα και βάλτε ένστικτο και φαντασία να δουλέψουν. Σε μερικές περιπτώσεις η λύση είναι προφανής, κρύβεται στον ίδιο τον ορισμό.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Όπως όλα έτσι και η ορθογραφία, ως ένα βαθμό, είναι ζήτημα υποκειμενικό. Στη δική μας περίπτωση, η ορθογραφία των κειμένων θυμίζει την αρχική μορφή της γλώσσας, η οποία δεν έχει αλλάξει σημαντικά με την πάροδο των αιώνων. Εκτός αυτού, χρησιμοποιήσαμε το πολυτονικό επειδή έτσι παρέχεται συμπληρωματική πληροφορία για την ετυμολογία των λέξεων αλλά και την προφορά.
Απευθυνόμαστε στους «απαιτητικούς παίκτες», που θέλουν να μας ακολουθήσουν στην περιπλάνηση, από την αρχαία γλώσσα στην καθαρεύουσα κι από τη δημοτική στους ξενικούς όρους που βρίσκονται σε χρήση σήμερα. Μαζί με λέξεις της ιατρικής, της βοτανικής, της φυσικής και γενικώς της επιστημονικής ορολογίας, που κοσμούν το έργο μας. 
 
 
 
 
Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το πραγματικό σταυρόλεξο, το φιλόΛΕΞΟ, και να το τοποθετήσουμε εκεί που του αξίζει: στα ράφια βιβλιοπωλείων και βιβλιοθηκών, δίπλα σε όλα τα δημιουργήματα λόγου.
Ελάτε μαζί μας και μην ξεχνάτε: Το φιλόΛΕΞΟ είναι συντροφικό παιχνίδι.
 
Να το μοιράζεστε με άλλους ανθρώπους!


Είσοδος Μελών
 
Είσοδος
Νέος Λογαριασμός
Υπενθύμιση Κωδικού
 

Τελευταία Νέα
 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Χρήστος Νικολόπουλος Η Ζωή μου... τα Τραγούδια μου Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 19:00 ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ Λευτέρης Παπαδόπουλος (δημοσιογράφος) Γιώργος Λιάνης (δημοσιογράφος) Βασίλης Χιώτης (γενικός διευθυντής Βήμα fm) Νίκος Θρασυβούλου (αναπληρωτής γεν. διευθυντής Βήμα fm) Ανδρέας Ανδρεόπουλος (καθηγητής π. πρύτανης Ε.Μ.Π.) και ο Γιώργος Νταλάρας Συντονίζει η παρουσιάστρια Έλενα Παπαβασιλείου Η βραδιά θα κλείσει με μουσικές εκπλήξειςπερισσότερα...

 
 
Αρχική Σελίδα | Η Εταιρεία | Εκδόσεις | Εκδηλώσεις | Νέα | Επικοινωνία | Προτάσεις | Όροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

© 2011 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΛΚΥΩΝ. All Rights Reserved

Designed and developed by HellasSITES